Χειρουργικές επεμβάσεις στήθους

Ιωάννης Καλούδης | Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη

Αυξητική μαστού

Η εγχείρηση διενεργείται με γενική αναισθησία με κινητοποίηση ακόμα και την ίδια μέρα.
Ενδείκνυται σε υποπλασία μαστών ή ανισομαστία και η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Οι συνηθέστερες περιοχές από όπου γίνεται η τοποθέτηση των ενθεμάτων είναι η υπομάστια πτυχή ή γύρω από τη θηλή. Το ένθεμα έχει διάφορα μεγέθη, υφή και σχήμα και εξατομικεύεται ως αποτέλεσμα μετρήσεων και επιθυμίας της ασθενούς. Η θέση του ενθέματος μπορεί να είναι είτε υπομαζικά (κάτω από το μαζικό αδένα) ή υπομυϊκά (κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ). Αύξηση του όγκου των μαστών μπορεί να επιτευχθεί και με την έγχυση λίπους ύστερα από λήψη του από την ίδια την ασθενή με λιποαναρρόφηση. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 3 μήνες. Ο πόνος μετεγχειρητικά είναι ήπιος και ελέγχεται με τα κατάλληλα παυσίπονα. Ενημερωθείτε με μία συμβουλευτική επίσκεψη στο ιατρείο μας για την τεχνική που ταιριάζει σε εσάς και το κόστος της επέμβασης.
Image

Ανόρθωση Μαστών

Image
Η ανόρθωση ή μαστοπηξία αφορά πτωτικό στήθος όπου με κατάλληλες τεχνικές αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και καθηλώνεται ο μαζικός αδένας στο επιθυμητό σημείο. Ενδείκνυται σε γυναίκες που έχουν χάσει τον όγκο των μαστών ιδιαίτερα μετά από θηλασμό. Μπορεί να συνδυαστεί και με την αύξηση του μεγέθους των μαστών. Ο τρόπος ανόρθωσης εξαρτάται από το μέγεθος του μαστού. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 3 μήνες. Ενημερωθείτε με μία συμβουλευτική επίσκεψη στο ιατρείο μας για την τεχνική που ταιριάζει σε εσάς και το κόστος της επέμβασης.

Μειωτική Μαστών

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ασθενών που παραπονούνται για το μεγάλο μέγεθος των μαστών τους που συχνά έχει ως συνέπεια άλγος στην πλάτη και δυσκολία στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ακόμα και στην εύρεση κατάλληλων ενδυμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις μεγαλομαστίας ή γιγαντομαστίας προτείνεται η μείωση του μεγέθους των μαστών που περιλαμβάνει συνδυασμό αφαίρεσης δέρματος, λιπώδους ιστού και μαζικού αδένα. Με συγκεκριμένες τεχνικές επιτυγχάνεται και η μείωση του όγκου και η ταυτόχρονη ανόρθωση των μαστών. Οι τομές τοποθετούνται γύρω και κάτω από τη θηλή καθώς και στην υπομάστια αύλακα. Η εγχείρηση διενεργείται με γενική αναισθησία και διαρκεί 3 ώρες. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση αθλητικού στηθόδεσμου για 3 μήνες. Ο πόνος ελέγχεται με τα κατάλληλα παυσίπονα. Ενημερωθείτε με μία συμβουλευτική επίσκεψη στο ιατρείο μας για την τεχνική που ταιριάζει σε εσάς και το κόστος της επέμβασης.
Image

Γυναικομαστία

Image
Γυναικομαστία είναι η υπέρμετρη ανάπτυξη του μαζικού αδένα πέρα από τα φυσιολογικά όρια. Επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος των εφήβων και των ηλικιωμένων αντρών. Όταν υπάρχει αύξηση μόνο του λιπώδους ιστού με φυσιολογικό μαζικό αδένα αναφέρεται ως ψευδογυναικομαστία. Στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται σε διαταραχές των επιπέδων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Σε σημαντικό αριθμό υποστρέφεται αυτόματα μέχρι την ηλικία των 18 χωρίς να χρειαστεί κάποια παρέμβαση. Στις καταστάσεις ευθύνεται κάποιο άλλος παράγοντας όπως παχυσαρκία, φάρμακευτική αγωγή ή ακόμα και μία νεοπλασία πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτα το αίτιο που την προκαλεί. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τις κατάλληλες τεχνικές όπως είναι η λιποαναρρόφηση ή μερική εκτομή του μαζικού αδένα. Η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση πιεστικού γιλέκου για περίπου 3 μήνες. Ο πόνος μετεγχειρητικά είναι ήπιος που ελέγχεται με τα κατάλληλα παυσίπονα. Ενημερωθείτε με μία συμβουλευτική επίσκεψη στο ιατρείο μας για την τεχνική που ταιριάζει σε εσάς και το κόστος της επέμβασης.

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Μη Χειρουργικές Επεμβάσεις

Image

Επικοινωνία

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image
Image