Ανδρικές Επεμβάσεις

Ιωάννης Καλούδης | Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη

Βλεφαροπλαστική - Οφρυοπλαστική

Η βλεφαροχάλαση ή πτώση βλεφάρων είναι μία κατάσταση που επηρεάζει και αρκετούς άντρες ακόμα και σε νεαρή ηλικία. Οι αιτίες της βλεφαρόπτωσης ή της περίσσειας δέρματος είναι διάφορες όμως συνήθως έρχονται με την πάροδο του χρόνου και τη γήρανση. Συνέπεια αυτής είναι η εμφάνιση «κουρασμένων ματιών» με τη μείωση του οπτικού πεδίου και προπέτεια του λίπους πίσω από τα βλέφαρα.
Με κατάλληλες τεχνικές αφαιρούμε την περίσσεια δέρματος και καθηλώνουμε το λίπος που εξέρχεται πίσω στη φυσιολογική ανατομική του θέση. Η τομή κρύβεται μέσα στις υπάρχουσες ρυτίδες των βλεφάρων ή και στην έσω επιφάνεια όταν αναφερόμαστε στα κάτω βλέφαρα.
Μετεγχειρητικά το οίδημα υποχωρεί συνήθως μέσα στην πρώτη εβδομάδα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέχει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Είναι σύνηθες να συνυπάρχει πτώση των όφρεων όπου μπορεί να διορθωθεί στον ίδιο χρόνο.
Image

Ωτοπλαστική

Image
Τα αφεστώτα ώτα αποτελούν μια συχνή δυσμορφία των αυτιών που επηρεάζει και το ανδρικό φύλο. Μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία σε άτομα άνω των 15 ετών και η διάρκειά της είναι περίπου δύο ώρες. Η τομή τοποθετείται πίσω από το αυτί για να είναι δυσδιάκριτη.
Ο ασθενής πρέπει να φοράει μετεγχειρητικά μια κορδέλα για τα μαλλιά για ένα μήνα ενώ το οίδημα υποχωρεί μέσα στους τρεις πρώτους μήνες.

Ρινοπλαστική

Η μύτη πρέπει να τονίζει τα χαρακτηριστικά του ανδρικού προσώπου
Η μύτη αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρακτηριστικά στην ανδρική ομορφιά. Η αναλογίες της επομένως διαφέρουν από τη γυναικεία μύτη. Δυσμορφίες όπως έντονος ρινικός ήβος, ογκώδης κορυφή ρινός και παρεκτόπιση ρινικής πυραμίδας ή ένα στραβό διάφραγμα διορθώνονται με χειρουργικές τεχνικές υπό γενική αναισθησία. Η τομή συνήθως τοποθετείται στη στυλίδα και εσωτερικά των ρωθώνων.
Το οίδημα στη γύρω περιοχή μπορεί να διαρκέσει και 6μήνες ειδικά αν χρειαστεί να γίνουν οστεοτομίες. Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα πρέπει να διατηρηθεί αν όχι να βελτιωθεί και η ανατομία της περιοχής. Για αυτό το λόγο χρειάζεται πολύ καλή ενημέρωση του ασθενούς πριν από αυτή.
Image

Ανόρθωση προσώπου και τραχήλου

Image

Το Face Lift / Neck Lift δεν αποτελεί πια ανδρικό ταμπού

Ακόμα και το ανδρικό πρόσωπο υφίσταται αλλάγές και απώλεια σε όγκο και στήριξη με την πάροδο του χρόνου. Με την ανόρθωση καθηλώνουμε σε νέα θέση τους χαλαρούς ιστούς του προσώπου και του τραχήλου με αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό και σφριγηλό δέρμα. Η τομές γίνονται στο ριχωτό της κεφαλής και στις υπάρζουσες ρυτίδες μπροστά από το αυτί και πίσω για να είναι δυσδιάκριτες.
Με τo face lift δε διορθώνονται οι ρυτίδες του μετώπου ή η πτώση βλεφάρων και όφρεων αλλά μόνο η περιοχή κάτω από τα ζυγωματικά καθώς εκεί απαιτούνται άλλες τεχνικές που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ίδιο χειρουργείο.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και το αποτέλεσμα απαιτεί ένα μικρό διάστημα έως 2 εβδομάδων για να φανεί ενώ το πλήρες οίδημα του προσώπου υποχωρεί σε 3-6 μήνες.

Κοιλιοπλαστική

Image
Η κοιλιοπλαστική είναι μία επέμβαση που ενδείκνυται σε περιπτώσεις χαλάρωσης του δέρματος της κοιλίας, αρκετά συχνά ύστερα από απώλεια κιλών. Με την εγχείρηση αυτήν διορθώνεται και η διάσταση του κοιλιακού τοιχώματος που πολλές φορές συνυπάρχει. Η τομή είναι οριζόντια και μπορεί να κρυφτεί χαμηλά, ενώ σε λίγες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί και μία κάθετη. Αρκετά συχνά συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση για να τονίσουμε τον ορθό και πλάγιους κοιλιακούς μυς.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 2,5 ώρες και διενεργείται με γενική αναισθησία με κινητοποίηση ακόμα και την ίδια μέρα. Για την αποκατάσταση απαιτείται από τον ασθενή η χρήση ελάστικού κορσέ για 3 μήνες.

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία τεχνική για την αφαίρεση περίσσειας λιπώδους ιστού σε περιοχές με καλό τόνο δέρματος. Οι περιοχές αυτές είναι η κοιλιά, τα κάτω άκρα και οι βραχίονες όπου συνήθως εμφανίζεται και η μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους. Η επέμβαση διενεργείται συνήθως με γενική αναισθησία μέσω μικρών οπών 3 - 4 χιλιοστών και η διάρκειά της ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε και των αριθμό των περιοχών που θα επέμβουμε. 

Η λιπογλυπτική είναι όρος όταν θέλουμε να τονίσουμε τη γράμμωση περιοχών με μικρή περίσσεια λίπους όπως ο πχ. ορθός και πλάγιοι κοιλιακοί μυς, δελτοειδής και δικέφαλος βραχιόνιος μυς.
Ο ασθενής κινητοποιείται από την πρώτη μέρα ενώ για την αποκατάσταση χρειάζεται να φοράει πιεστικά ελαστικά ενδύματα για 3 μήνες καθώς το αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται ακόμα και 6 μήνες μετά.
Image

Γυναικομαστία

Image
Η γυναικομαστία είναι μια καλοήθης κατάσταση που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό των αντρών.
Γυναικομαστία είναι η υπέρμετρη ανάπτυξη του μαζικού αδένα πέρα από τα φυσιολογικά όρια. Επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος των εφήβων και των ηλικιωμένων αντρών.  Όταν υπάρχει αύξηση μόνο του λιπώδους ιστού με φυσιολογικό μαζικό αδένα αναφέρεται ως ψευδογυναικομαστία. Στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται σε διαταραχές των επιπέδων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης. Σε σημαντικό αριθμό υποστρέφεται αυτόματα μέχρι την ηλικία των 18 χωρίς να χρειαστεί κάποια παρέμβαση. Στις καταστάσεις ευθύνεται κάποιο άλλος παράγοντας όπως παχυσαρκία, φάρμακευτική αγωγή ή ακόμα και μία νεοπλασία πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτα το αίτιο που την προκαλεί.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τις κατάλληλες τεχνικές όπως είναι η λιποαναρρόφηση ή μερική εκτομή του μαζικού αδένα. Η χειρουργική αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία. Για την αποκατάσταση απαιτείται από την ασθενή η χρήση πιεστικού γιλέκου για περίπου 3 μήνες.

Βραχιονοπλαστική

Αντίστοιχα με του μηρούς, υπάρχει και η σύσφιξη της περιοχής του βρραχίονα μετά από έντονη χαλάρωση. Η τομή εντοπίζεται κατά μήκος της έσω επιφάνειας του άνω άκρου και συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση. Η επέμβαση διαρκεί 1,5 ώρα και διενεργείται με γενική αναισθησία.
Image

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Μη Χειρουργικές Επεμβάσεις

Image

Επικοινωνία

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image
Image