Θεραπείες botox

Ιωάννης Καλούδης | Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη

Θεραπεία με Botox

H βοτουλινική τοξίνη είναι μια νευροτοξική πρωτεϊνη που παράγεται από τον μικροοργανισμό Clοstridium Botulinum και η ενέσιμη μορφή της αποτελεί το ευρέως γνωστό μπότοξ. Ο ρόλος του είναι να αποκλείει την περιφερική απελευθέρωση ακετυλοχολίνης στις νευρομυικές συνάψεις με αποτέλεσμα να αναστέλλει τη σύσπαση του μυός.

Η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α έχει ιατρικό και κοσμητικό ρόλο. Αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και συγκεκριμένα του μετώπου, του μεσοφρύου, το λεγόμενο “πόδι χήνας” ή ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού. Το Nefertiti Lift αφορά το κάτω τριτημόριο του προσώπου για την τόνωση του περιγράμματος της κάτω γνάθου και του τραχήλου.
Η θεραπειά είναι ανώδυνη ύστερα από εφαρμογή αναισθητικής αλοιφής στην περιοχή και διαρκεί 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα φαίνεται σταδιακά κ μπορεί να χρειαστεί μέχρι 15 μέρες ενώ μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 6 μήνες.

Στην Ιατρική χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας στην περιοχή της μασχάλης, παλάμης ή πέλματος ενώ έχει ευρεία εφαρμογή στις ημικρανίες και τις μυικές δυστονίες.

Ενημερωθείτε με μία συμβουλευτική επίσκεψη στο ιατρείο μας για το τι ταιριάζει σε εσάς καθώς και για το κόστος της θεραπείας.
Image

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Μη Χειρουργικές Επεμβάσεις

Image

Επικοινωνία

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image
Image