Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική

Ιωάννης Καλούδης | Πλαστικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη

Εκτομή δερματικής βλάβης

Στο πρόσωπο και το σώμα μας υπάρχουν διαφόρων ειδών δερματικές αλλοιώσεις ή «βλάβες» οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι φυσιολογικές. Κάποιες από αυτές με την πάροδο του χρόνου και τη χρόνια επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να μετατραπούνε σε διαφόρων τύπων δερματικούς καρκίνους όπως τα μελανώματα ή τα βασικοκυτταρικά και ακανθοκυτταρικα καρκινώματα.

Σε συνεργασία και καθ΄ υπόδειξη του δερματολόγου οι βλάβες αναγνωρίζονται στα αρχικά τους στάδια και αφαιρούνται ενώ με τις κατάλληλες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής πραγματοποιείται η αποκατάσταση της περιοχής ακόμα και με τοπική αναισθησία.
Image

Παθήσεις χειρός

Image
Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις στην περιοχή της χειρός που χρήζουν χειρουργικής διόρθωσης και ανάλογα με τη βαρύτητά τους απαιτείται τοπική ή γενική αναισθησία.

Στις οξείες περιπτώσεις ανήκουν οι τραυματισμοί των μαλακών μορίων όπως αγγεία, νεύρα , τένοντες όπως επίσης τα κατάγματα των οστών αλλά και οι φλεγμονές. Αντίθετα στις χρόνιες αρκετά συχνές είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, ο εκτινασσόμενος δάκτυλος ή οι διάφορες τενοντίτιδες. Με την κλινική εξέταση υπάρχει δυνατότητα να εντοπιστεί το πρόβλημα και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα.

Χηλοειδή

Πολλές φορές μια ουλή στο σώμα μας μπορεί να καταλήξει σε χηλοειδές . Αυτό προκαλείται από την ανεξέλεκτη επουλωτική διαδικασία του σώματος. Οι πιο συχνές περιοχές που εντοπίζονται είναι το στέρνο , οι λοβοί των αυτιών και η ράχη. Για την αντιμετώπισή τους σπάνια ενδείκνυται η χειρουργική θεραπεία με θεραπεία εκλογής τις ενέσεις κορτιζόνης για ορισμένο αριθμό συνεδριών.
Image

Αντιμετώπιση ελκών κατακλίσεων

Image
Τα έλκη από κατάκλιση είναι χρόνιες καταστάσεις όπου υπάρχει λύση του δέρματος ως αποτέλεσμα πίεσης της περιοχής. Είναι αρκετά συχνά σε κατακεκλιμένους ασθενείς ιδιαίτερα στην ιεροκοκκυγική περιοχή , στους τροχαντήρες των μηριαίων οστών και στις πτέρνες. Ο καλός χειρουργικός καθαρισμός και η επιμελής περιποίηση της περιοχής μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εικόνα τους.

Καλοήθεις υποδόριες βλάβες

Image
Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η χειρουργική εκτομή τους που κατά κανόνα γίνεται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου.
Συχνά αναπτύσσονται στο σώμα μας καλοήθεις βλάβες που μεγαλώνουν αργά αλλά σταθερά κάτω από το δέρμα μας και χρειάζεται να βγούνε για αισθητικό κυρίως αποτέλεσμα. Τέτοιες βλάβες μπορεί να είναι οι σμηγματογόνες κύστεις ή τα λιπώματα. Η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η χειρουργική εκτομή τους που κατά κανόνα γίνεται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου.

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Μη Χειρουργικές Επεμβάσεις

Image

Επικοινωνία

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image

Ι. Κούσκουρα 2 και Μητροπόλεως

+302311 827191

plasticsurgery@ikaloudis.gr

Image
Image